Infopolis.Gr | Εναλλακτική Ενημέρωση

Menu

Οι 10 ταινίες που ο Will Smith «έσωσε τον κόσμο»

Κάποια στιγμή παλαιότερα μου είχε περάσει από το μυαλό. Είναι από αυτές τις σκέψεις που έρχονται και φεύγουν. Τώρα, που μου πέρασε πάλι, αποφάσισα να το ψάξω. Ναι, ήμουν σίγουρος ότι ο Will Smith είχε παίξει σε κάποιες ταινίες που σώζει τον κόσμο ή σώζει μια μεγάλη μερίδα του, αλλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμπληρωθεί δεκάδα.

Ίσως να του αρέσει αυτό το είδος, όπου ως πρώην πρίγκιπας και μάλιστα του Bel Air, θα ερχόταν και θα έσωζε τον κόσμο από τα δεινά, βοηθώντας τους συνανθρώπους του. Καλός ηθοποιός, όχι τίποτα το σπουδαίο, αλλά ως σωτήρας της γης, νομίζω ότι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά.

Independence Day

Πρώτο και καλύτερο. Και πιο τρανό ίσως παράδειγμα. Οι εξωγήινοι κάνουν απόβαση στην γη και ο Captain Steven hiller, είναι ο κλασσικός ατρόμητος χιουμορίστας στρατιωτικός που δεν φοβάται τίποτα και δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του. Στο τέλος καταφέρνει να ανατινάξει το μητρικό σκάφος, στις 4 Ιουλίου. Η τελευταία του ατάκα, όταν έβλεπε το σκάφος να ανατινάζεται ήταν: «Σου υποσχέθηκα βεγγαλικά».

Men in Black 1 & 2

Δεν μετράμε και το 3 γιατί δεν χρειάζεται. Ως ανήρ με τα μελανά χρώματα, προστατεύει την γη από κάθε εξωγήινο που έχει άσχημα σχέδια και από κάθε εισβολή που ίσως σχεδιάζει. Μαζί με τον Tommy Lee Jones, που ένας θεός ξέρει γιατί έπαιξε σε αυτή την ταινία, δεν έσωσαν την γη μια αλλά δυο φορές.

I, Robot

Περιττό είναι να σας πούμε, ότι εκτός από αστείρευτο χιούμορ, οι ρόλοι του Will Smith όταν σώζει τον κόσμο έχουν και ευστροφία και δημιουργικό πνεύμα. Έτσι εξηγείται πως ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι τα ρομπότ είναι ικανά να σκοτώσουν και δεν είναι απλές προγραμματισμένες μηχανές. Μπάτσος στο επάγγελμα, ανακαλύπτει την συνωμοσία και σώζει για ακόμα μια φορά το ανθρώπινο γένος

 

I Αm Legend

Με παρέα τα τραγούδια του Bob Marley, τα οποία μπορούν να σου δώσουν αισιοδοξία, ο Will Smith (στην ταινία Robert Neville), είναι ο τελευταίος επιζών της Νέας Υόρκης, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μετατραπεί σε ζόμπι. Προσπαθεί να βρει μια θεραπεία και όταν την ανακαλύπτει θυσιάζεται για να μην πέσει στα χέρια των ζόμπι, σώζοντας της και μαζί με αυτήν την ελπίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Hancock

Εδώ αρχίζουμε κάπως ανάποδα. Γιατί ο Hancock είναι σούπερ ήρωας με υπερδυνάμεις αλλά είναι λίγο κωλόπαιδο. Πίνει, έχει άσωτη ζωή και δεν βοηθάει καθόλου τους συνανθρώπους του, δηλαδή δεν χρησιμοποιεί το χάρισμά του για το κοινό καλό. Όμως με την βοήθεια ενός ανθρώπου που σώζει, αλλάζει μυαλά, κι αφού σώζει την πόλη από την αυξανόμενη εγκληματικότητα, μαντέψτε, σώζει και ολόκληρο τον κόσμο από «υπερφυσικές» απειλές.

Seven Pounds

Εντάξει, εδώ δεν σώζει τον κόσμο, αλλά σώζει 7 ανθρώπους. Δεν είναι και λίγοι. Εσείς το έχετε κάνει, ας πούμε; Σε έναν από τους πιο ώριμους ρόλους της καριέρας του, ο Will Smith γνωρίζει έναν έναν τους ανθρώπους που θέλει να δώσει τα όργανά του και να τους σώσει την ζωή. Μπορεί το έκανε επειδή ήταν υπαίτιος ενός αυτοκινητιστικού δυστυχήματος, αλλά δεν θα το έκανε ο καθένας. Ο Will Smith εννοείται…

After Earth

Σε αντίθεση με τις άλλες ταινίες, εδώ ο Will Smith σώζει τους ανθρώπους που έχουν εγκαταλείψει την γη για πάνω από 1.000 χρόνια, στην αρχή της ταινίας και όχι στο τέλος της. Για την ακρίβεια στα πρώτα λεπτά. Αργότερα, η ταινία επικεντρώνεται στην σχέση πατέρα γιου (με τον πραγματικό γιο του συμπρωταγωνιστεί) αλλά και στον φόβο, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται ο Will Smith, είναι επιλογή και όχι ένα ανεξέλεγκτο συναίσθημα.

Suicide Squad

Οι καλύτεροι εγκληματίες του κόσμου, που ο καθένας τους έχει κάποιες μοναδικές υπερδυνάμεις, επιστρατεύονται από τις μυστικές υπηρεσίες για να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Will Smith ή αλλιώς Deadshot γίνεται o ηγέτης τους. Πρώτη τους αποστολή; Να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή.

Bright

Η πιο νέα του ταινία, αν το πιστεύετε, είναι περίπου στο «ίδιο έργο θεατές». Θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 22 Δεκεμβρίου. Η υπόθεση; Ο Will Smith είναι ξανά μπάτσος και προσπαθεί να προστατέψει τους ανθρώπους και όποια άλλα φιλήσυχα πλάσματα ζουν μαζί τους από ένα όπλο το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και μπορούμε να μαντέψουμε το τέλος…

 

Πηγή:   athensparty

Categories:   SHOWBIZ

Σχόλια