Συχνές Ερωτήσεις
Επιμορφωτικά προγράμματα
Πως αξιολογούμαι;
Η αξιολόγηση βασίζεται στις αρχές της Διά Βίου Μάθησης και διεξάγεται με πολλαπλούς και συχνά συμπληρωματικούς τρόπους, στοχεύοντας, κατ’ εξοχήν, στην αποτίμηση της επίτευξης των μαθησιακών στόχων και αποτελεσμάτων του Προγράμματος εκ μέρους των επιμορφούμενων. Μπορεί να συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων την εκπόνηση εργασιών που δύνανται να ανατίθενται σε επίπεδο Συνεδρίας ή Διδακτικής Ενότητας και τη συμπλήρωση κουίζ πολλαπλών επιλογών.
Πότε γίνονται οι online συναντήσεις;
Η διδασκαλία μέσω συστήματος ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης βασίζεται κυρίως στην ασύγχρονη μελέτη του εκπαιδευτικού υλικού και στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό η αυτονομία του/της εκπαιδευόμενου/ης. Όμως συμπληρωματικά και με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες, κατά περίπτωση, πραγματοποιείται και σύγχρονη μάθηση, με προαιρετική συμμετοχή, μέσω συστήματος σύγχρονης τηλεκπαίδευσης τις ημέρες Σάββατο ή Κυριακή το απόγευμα.
Καταγράφονται οι online συναντήσεις;
Ναι, και δημοσιεύονται στο Moodle του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να ανατρέχετε σε αυτές και να μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι δεν προσήλθαν.
Τι πιστοποίηση θα λάβω;
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ακολουθώντας το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης της Δια Βίου Μάθησης, απονέμει εκτός από το «Πιστοποιητικό-Επιμόρφωσης» επίσης και «Συμπλήρωμα Επιμόρφωσης», στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά, μεταξύ άλλων, τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία συμμετείχε ο/η επιμορφούμενος/η, οι ώρες επιμόρφωσης που ολοκλήρωσε, καθώς και τα ECTS (Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς & Συσσώρευσης Ακαδημαϊκών Μονάδων) που διασφαλίζονται και τις οποίες μπορεί να «μεταφέρει» προς αναγνώριση από εκπαιδευτικούς ή/και επαγγελματικούς φορείς της Ευρώπης.
Τι θα χρειαστώ για να παρακολουθήσω το πρόγραμμα;
Για τη συμμετοχή στην επιμόρφωση μέσω ηλεκτρονικής μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου απαιτούνται ένας σύγχρονος υπολογιστής και πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα για τη βέλτιστη και απρόσκοπτη πρόσβαση και εργασία στο Σύστημα Ασύγχρονης & Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες προτείνεται να διαθέτουν τα εξής:
Σύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή που να διαθέτει multimedia δυνατότητες (μικρόφωνο, ηχεία ή ακουστικά, κάμερα).
Σύνδεση ADSL για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με ελάχιστη απαιτούμενη ταχύτητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο (download: 2 Mbps, upload: 0.5 Mbps).
Από την πλευρά του Προγράμματος προσφέρεται εξ αποστάσεως τεχνική υποστήριξη μέσω οργανωμένου Help Desk και παρέχονται οι απαραίτητες οδηγίες σε τυχόν ζητήματα αναβάθμισης εξοπλισμού, αλλά και των κατάλληλων ρυθμίσεων. Επίσης, προσφέρεται υλικό οδηγιών χρήσης και παραδειγμάτων εφαρμογών, όπου αυτό χρειάζεται.
Journal
Τι είδους εργασίες μπορώ να καταθέτω;
Στο Infopolis κατατίθενται κατά προτεραιότητα πρωτότυπες ερευνητικές δημοσιεύσεις, αλλά και βιβλιογραφικές. Όλες οι υποβαλλόμενες εργασίες για δημοσίευση θα πρέπει να μην έχουν ήδη δημοσιευτεί ή υποβληθεί για δημοσίευση σε άλλο ξενόγλωσσο ή ελληνικό περιοδικό.
Πως υποβάλλω ένα άρθρο;
Η υποβολή άρθρου θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω μέσω της σελίδας, στο πεδίο Υποβολή Επιστημονικού Άρθρου.
Τι μορφή πρέπει να έχει το αρχείο που θα σας στείλω;
To είδος του αρχείου πρέπει να είναι MS Word. Διαβάστε για τις προδιαγραφές στην αντίστοιχη σελίδα.
Το άρθρο μου θα δημοσιευτεί;
Όλα τα άρθρα υποβάλλονται ανώνυμα προς κρίση σε δύο εξειδικευμένους επιστήμονες κριτές, οι οποίοι τα αξιολογούν και αποφαίνονται αν πληρούν τις προϋποθέσεις για δημοσίευση. Οι κριτές αξιολογούν τα άρθρα ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο και τα επιστρέφουν στη συντακτική επιτροπή του Περιοδικού μαζί με τις παρατηρήσεις τους. H Συντακτική Επιτροπή μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις επί του περιεχομένου και της μορφής των κειμένων που κατ’ αρχήν γίνονται αποδεκτά, εάν δεν γίνουν αποδεκτά τότε ενημερώνονται σχετικά οι συγγραφείς.
Πόσο καιρό θα πάρει η εξέτασή του;
Η αποστολή του στους κριτές πραγματοποιίται εντός μίας εβδομάδας από τη λήψη του άρθρου και λαμβάνετε το αποτέλεσμα της κρίσης τους σε διάστημα 30 ημερών.
Ποσα άρθρα μπορώ να υποβάλλω;
Σε κάθε τεύχος μπορεί να δημοσιευτεί ένα άρθρο από κάθε συγγραφέα.
Ποια είναι η επιστημονική επιτροπή του περιοδικού;
Η Επιστημονική Επιτροπή του περιοδικού, καταξιωμένοι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρούνται τα υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια του περιοδικού.